Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση του κοντραμπάσο σε μαθητές του σχολείου μας

                                               


Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ο Αντωνακόπουλος Απόστολος παρουσίασε στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων, το κοντραμπάσο. Ο κ. Αντωνακόπουλος είναι μουσικός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η παρουσίαση έγινε τις δύο τελευταίες ώρες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Σχολείου μας, του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα του Δημοτικού Ωδείου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
"Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, για την έναρξη λειτουργίας τμήματος κλασικού κοντραμπάσου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας. Το τμήμα θα λειτουργήσει στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης φοιτητή του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, που χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σύμφωνα με όσα αναφέρει το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Διά Βίου Μάθηση". (Πρόγραμμα Ε.Π.Δ.Β.Μ.)
Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές των σχολείων  να γνωρίσουν από κοντά το όργανο, να εξε- ρευνήσουν το μουσικό κόσμο των "χαμηλών συχνοτήτων", να ασχοληθούν με το άγνωστο, πανέμορφο ρεπερτόριο του κοντραμπάσου, και να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, ή και σε άλλα σύνολα. Όλα αυτά παρέχονται στους μαθητές δωρεάν, και χωρίς να είναι αναγκαίο να προβούν στην αγορά οργάνου ή βιβλίων. Επίσης να σας τονίσω ότι τα μαθήματα θα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά μικρής ηλικίας, που βρίσκονται ακόμα στις τάξεις του δημοτικού, καθώς θα υπάρχουν όργανα μικρού μεγέθους για ηλικίες από 7-8 χρόνων και πάνω. Το γεγονός αυτό δίνει ακόμα μια νότα μοναδικότητας και πρωτοπορίας στο πρόγραμμα αυτό, διότι πολύ σπάνια στην χώρα μας γίνεται αυτό. Η εκπαίδευση στο κοντραμπάσο στην Ελλάδα αρχίζει στην ηλικία των 15-16 και άνω, όταν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αυτό γίνεται από την  ηλικία 5-6 χρονών, ακριβώς δηλαδή όπως είναι γνωστό ότι γίνεται στην μουσική εκπαίδευση όλων των οργάνων.
Έναρξη μαθημάτων είναι η 1-11-2011 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου από την Δευτέρα 24-10-2011 για εγγραφές στο    τηλ. 2351021155"
 Υπεύθυνος τμήματος: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Από την παρουσίαση του κοντραμπάσο στους μαθητές των μεγάλων τάξεων.

Φωτο 1      Φωτο 2     Φωτο 3     Φωτο 4         Φωτο 5  
Φωτο 6    Φωτο 7     Φωτο 8       Φωτο 9